SSRK Västerbottens deltagande i viltspårs-SM 2018

Den 4-5 augusti går SSRK Viltspårsmästerskapet 2018 av stapeln i Våmhus och Orsa. För SSRK Västerbotten tävlar Ulla Zakrisson med sin labrador ”Tinja”, Kafati´s Rock and Snow.

Presentation av ekipaget som tävlar för SSRK Västerbotten: 

_20180703_203633 (1)Jag heter Ulla Zakrisson, 72 år och bor i Ratan vid Västerbottenskusten. Jag köpte min andra labb av Margot Engström, Kafati`s kennel i Arnäsvall. Var hos henne på en kullträff med lite olika prova på aktiviteter, bland annat ett kort viltspår med älgklöv. En stolt valp bar ”hem” klöven. Eftersom min man jagar, så tyckte jag att det skulle vara bra med lite viltspårskunnande. Vi hade tur och kom med på en kurs som SSRK Umeå ordnade med en viltspårsentusiast, Leif Roth i Västansjö som duktig och inspirerande ledare. Efter det blev det att försöka lägga egna spår. Vi fortsatte med anlagstest och tre raka 1:or på öppen klass spår. Det är nästan 5 år sedan vi började med viltspår. På kul ställde vi upp på uttagningen till SM för att få prova ett svårare spår och vann trots lite träning för att min hund hade en valpkull på 11 valpar förra våren och jag hade opererat ett ledband i foten och hade den tejpad, så oddsen var dåliga för ett bra resultat. Men min hund ”Tinja”, Kafati´s Rock and Snow, 6 år gillar att spåra, så på den vägen är det. Vi ser fram mot att representera Västerbotten i Orsa och Våmhus och testa våra kunskaper.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.