Praktisk jakt

Information om praktiska jakten

jaktprov_0189Samarbetet mellan SSRK VB Umeåsektionen och jaktklubben Pang-Plask skapar årligen tillfällen för medlemmar att träna spaniel på varmvilt samt apportering med retriever på varmvilt under jakt. Detta är ett ypperligt tillfälle att träna för fältprov/A-prov med din hund. Spanielarbetet kommer att innebära att stöta viltet, och retrievrar används till apporteringen.

AllroundDSC_0285För att delta krävs inte meriter av din hund men vi har krav på att hunden måste gå att kalla in i alla tänkbara situationer som kan uppstå under jakten. Vidare kan du inte komma med en hund som krossar vilt eller vill behålla viltet för sig själv. Tolerans för andra hundar krävs också och tik får inte vara i löpperiod. Du behöver inte klara av svåra apporter med din hund, vi har alltid meriterade hundar med som kan rycka in och hjälpa till om det behövs.

Under jakten är du tilldelad en skytt som ger dig instruktioner om hur du skall delta och jobba med din hund. Jaktledare organiserar och styr jakten. Viltet tillfaller skytten och du behöver inget jaktkort.