Upprop för att möjliggöra fortsatta aktiviteter i vår sektion! (retriever)


För att kunna ha en fortsatt aktiv verksamhet, med återkommande möjligheter för medlemmar att starta på exempelvis jaktprov och working test så är vi nu i ett mycket stort behov av funktionärer i vår sektion.

I dagsläget är det ett fåtal personer som är utbildade och certifierade som såväl WT-domare och provledare. Om samma personer även ska funktionera och ”jaga funktionärer” blir arbetstyngden för stor på några få personer och risken är överhängande att aktiviteter måste ställas in. Det vill vi absolut inte då vi idag tycker att vi har ett bra utbud av aktiviteter i sektionen i form av kurser, jaktträningskvällar, working test, jaktprov på alla nivåer. Vi behöver därför bli fler!

Vad gör en funktionär?
På ett working test (wt) kastar funktionären dummies utifrån instruktion och möjlighet att öva innan tävling finns. En annan uppgift som funktionär på wt är att skjuta med exempelvis apportkastare, ordna fika till domare och funktionärer, fixa priser m.m.

På ett jaktprov så innebär det ex. att kasta och/eller lägga ut apporteringsföremål, sitta i båt och kasta apporter från båten eller att du skriver protokoll för domaren eller är skytt under provet. Även här behövs funktionärer som fixar fika och lunch till domare och funktionärer under provdagen, personer som fixar priser m.m.

Utifrån ovanstående beskrivning så finns det alltså uppgifter som alla klarar av, nybörjare som mer erfaren, och oavsett rutin är det viktigt att du som funktionär känner dig trygg i rollen. Därför går vi igenom ditt uppdrag ordentligt, innan eller i anslutning till aktiviteten och det finns också personer på plats i din närhet som du kan fråga under själva tävlingen/provdagen.

Vi behöver funktionärer till följande aktiviteter under 2017:
6 juni: WT
5 aug: jaktprov, (nybörjarklass)
30 sept-1 okt: dubbelprov (öppenklass och elitklass)
21 oktober: WT
Därtill tillkommer jaktträningskvällar under juli månad.

Hör av dig till Jimmy Nordvoll, jaktprovsansvarig retriever, SSRK Umeåsektionen
Tel. 073-800 04 23, mail: jnordvoll80@gmail.com

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.