FB-R, Funktionsbeskrivning-retriever 8/10, Skellefteå.

SSRK Västerbottens avdelning

i samarbete med SSRK Skellefteåsektionen

Funktionsbeskrivning Retriever (FB-R)

Söndag den 8 oktober!

FB-R – en ordinarie SSRK verksamhet som stambokförs  SKK Hunddata/Avelsdata

Retrieverns ursprungliga egenskaper har gjort att de tillhör de mest populära raserna i vårt land.  Den är både en härlig familjemedlem och med sina ursprungliga jaktliga egenskaper har den också en stor arbetskapacitet. Egenskaper som är viktiga att bevara för framtiden.

Som retrieverägare får du en beskrivning av dessa specifika egenskaper utan att din hund behöver vara jakttränad. Egenskaperna belyses i elva olika moment såsom apporteringslust, uthållighet, problemlösning, vilthantering m.fl.

Ägare eller förare ska vara medlem i SSRK eller i en SSRK-ansluten rasklubb. Det fordras inga förberedelser och det finns inga större krav på att din hund ska vara lydig, men måste om så behövs kunna kallas in. Du som hundägare behöver inte ha några förkunskaper, du får hela tiden hjälp och instruktioner av en testledare om hur du ska gå till väga vid varje moment. 

Om du som uppfödare och/eller hanhundsägare vill samla valpar ur en eller flera kullar för en träff är det ett ypperligt tillfälle att samtidigt anordna en beskrivning, detta genom någon SSRK:s avdelning eller Rasklubb som är arrangör för beskrivningar. Mer och utförlig information, jämte reportage, finns att läsa på SSRK:s webbsida, www.ssrk.se.

Beskrivare: Robert Bohman

Max 8 hundar. Hund ska ha uppnått 12 månaders ålder. Det finns ingen övre åldersgräns. Den ska vara ID-märkt och vaccinerad.

Anmälan görs till ssrkutbildning@hotmail.com

Uppge hundens registreringsnamn, registreringsnummer, ras, kön, födelsedatum, uppfödare, ägare, bostadsort, mobilnummer, e-postadress.

Avgift 450 kr sätts in på bg 5630-7226 ange FB-R samt datum i betalningen.  

  Anmälan och betalning senast 30 september 

PM, startlista samt vägbeskrivning kommer mejlas ut. Upplysning, mejla eller ring

072-7061696

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.