Inbjudan till FB-R i Vännäs

SSRK Västerbotten  i samarbete med kennel Idkas inbjuder till Funktionsbeskrivning Retriever (FB-R)  söndag 3/10-21 i Vännäs.

FB-R – en ordinarie SSRK verksamhet som stambokförs på SKK Hunddata/Avelsdata

Retrieverns ursprungliga egenskaper har gjort att de tillhör de mest populära raserna i vårt land.  Den är både en härlig familjemedlem och med sina ursprungliga jaktliga egenskaper har den också en stor arbetskapacitet. Egenskaper som är viktiga att bevara för framtiden.

Som retrieverägare får du en beskrivning av dessa specifika egenskaper utan att din hund behöver vara jakttränad. Egenskaperna belyses i elva olika moment såsom apporteringslust, uthållighet, problemlösning, vilthantering m.fl.

Ägare eller förare ska vara medlem i SSRK eller i en SSRK-ansluten rasklubb. Det fordras inga förberedelser och det finns inga större krav på att din hund ska vara lydig, men måste om så behövs kunna kallas in. Du som hundägare behöver inte ha några förkunskaper, du får hela tiden hjälp och instruktioner av en testledare om hur du ska gå till väga vid varje moment. 

Om du som uppfödare och/eller hanhundsägare vill samla valpar ur en eller flera kullar för en träff är det ett ypperligt tillfälle att samtidigt anordna en beskrivning, detta genom någon SSRK:s avdelning eller Rasklubb som är arrangör för beskrivningar. Mer och utförlig information, jämte reportage, finns att läsa på SSRK:s webbsida, www.ssrk.se.

Beskrivare: Robert Bohman 

Kennelns avkommor har företräde MEN det finns absolut plats för övriga retrievers som också är varmt välkomna att anmäla! 

Max 8 hundar. Hund ska ha uppnått 12 månaders ålder. Det finns ingen övre åldersgräns. Den ska vara ID-märkt och vaccinerad. 

Anmälan görs till robertbohman@hotmail.com

Uppge hundens registreringsnamn, registreringsnummer, ras, kön, födelsedatum, uppfödare, ägare, bostadsort, mobilnummer, e-postadress.

Avgift 400 kr sätts in på pg 515856-3 ange FB-R samt datum i betalningen.  Anmälan och betalning senast 26/9-21.

PM, startlista samt vägbeskrivning kommer mejlas ut. Upplysning, mejla eller ring robertbohman@hotmail.com mobilnr 072-5532122

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.